Tervetuloa sivustolle! Tällä sivustolla on tarkoitus esitellä itse musiikkia ja kaikkea musiikkiin liittyvää. Täältä et löydä niinkään juttua marginaali-ilmiöistä, vaan enemmänkin keskitymme päivän kuumiin artisteihin ja heidän musiikkiinsa. Löydät täältä kirjoituksia YouTube-tähdistä ja artisteista jotka ovat luoneet fanikuntansa modernein menetelmin, siinä missä löydät täältä myös kirjoituksia perinteisemmällä tavalla pinnalle nousseista tähdistä.

Hyvät biisit ovat tärkeintä musiikissa!

Tärkein asia musiikissa on kuitenkin hyvä biisi. Tottahan toki esittävä artisti on tärkeä, mutta ilman hyvää biisiä on hyvänkin artistin vaikea päästä esille. Täältä löytyy myös kirjoituksia hyvistä biiseistä, ehkä hieman myös analysointia siitä mikä tekee biisistä hyvän ja kenellä on tykeimmät biisit ja parhaat dropit. Yritämme välttää turhaa teknistä jargonia, mutta silti sukellamme hieman syvemmälle siihen, miksi jokin biisi toimii ja toinen ei. Samalla teksteissä sukelletaan myös modernin musiikkibisneksen erilaisiin koukeroihin ja siihen miten internet on muokannut artistien tapaa päästä esille ja myös kommunikoida suoraan faniensa kanssa.

Trendit kulkevat sykleissä

Pop-musiikissa trendit kulkevat monesti sykleissä ja suosittu tyyli saattaa tipahtaa pois suosiosta noustakseen sinne taas vuosien päästä takaisin. Tässä blogissa paneudutaan myös hieman eri tyylien historiaan ja niiden suursuosion vuosiin. Retro on nykyään kuitenkin suositumpaa kuin koskaan ennen ja välillä tuntuukin vähän siltä, että kaikki on jo tehty moneen kertaan ja pop-musiikista on tullut itseään toistavaa. Pitääkö tämä sitten oikeasti paikkaansa, vai onko kyseessä vain vaihe, jolloin nostalgia on suosittua ja uudet innovaatiot musiikissa odottavat jo oven takana?

Muusikoita kiinnostaa aina musiikin ansaintalogiikka. Siihenkin blogissani puututaan pintapuolisesti. Myös musiikin kuluttajien on hyvä ymmärtää miten heidän suosikkiartistinsa voivat jatkaa musiikkinsa tekemistä, koska ilman tuloja on vaikea keskittyä täysillä musiikkiuraansa, eli sekä musiikin tekijät että kuluttajat voittavat, jos tekijät saavat musiikistaan kohtuullisen korvauksen.