Suomalaisen pop-musiikin kentässä on jo operoinut kohta jo 15 vuotta artisti joka tuntuu vetoavan aina vain uusiin ja uusin faneihin. Monet pop-artistit eivät onnistu jatkamaan uraansa ilman nousu- ja laskuvaiheita, mutta Antti Tuiskun kaikki julkaistut albumit ovat myyneet vähintään kultalevyyn oikeuttavan määrän. Tämä on huomattava saavutus keneltä tahansa, sillä Tuisku on julkaissut yhdeksän albumia. Hänen levyjään on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta.

Uran alku

Antti+Tuisku+YleX+Aamun+vieraanaAntti Tuisku osallistui Turussa vuonna 2003 järjestettyihin Idols-koelauluihin ja hän eteni lopulta finaaleihin, joissa hän tipahti toiseksi viimeisellä kierroksella ja jäi kolmanneksi Hanna Pakarisen ja Jani Wickholmin jälkeen. Tämän jälkeen hänelle tarjottiin levytyssopimusta BMG:ltä, jonka kanssa hän solmikin sopimuksen. Hänen esikoislevynsä julkaistiin keväällä 2004 ja levy myi platinaa. Tässä välissä Tuisku valmistui ylioppilaaksi kotikaupunkinsa Rovaniemen Ounasvaaran lukiosta. Toisen albuminsa hän julkaisi keväällä 2005 ja levy myi päivässä kultaa ja ylitti sillä myös platinalevyyn tarvittavan rajan. Samana vuonna Tuisku julkaisi myös joululevyn “Minun jouluni”, joka myi myös kultalevyyn oikeuttavan määrän.

2006 Tuisku teki suomalaisen musiikin historiaa, sillä hän on ensimmäinen suomalainen artisti, joka on julkaissut kaksi erillistä levyä samana päivänä. Levyjen nimet olivat “New York” joka sisälsi tanssimusiikkia ja “Rovaniemi” joka sisälsi balladeja. Levyt tekivät historiaa myös siinä mielessä, että ne nousivat Suomen virallisella albumilistalla sijoille yksi ja kaksi. Seuraavana vuonna julkaistiin Tuiskun ensimmäinen kokoelmalevy, jonka hän on myöhemmin myöntänyt olevan jonkinlainen yritys tekohengittää hänen siinä vaiheessa hieman hiipumaan päin olevaan uraansa.

Suvantovaihe ja uusi alku

2009 Tuisku julkaisi uuden albuminsa “Hengitän”, joka edellisten tapaan myi kultaa. Seuraavana vuonna ilmestyi “Kaunis kaaos” levy jonka myynti ylsi platinalevyyn oikeuttavaan määrään. Tämän jälkeen Tuisku julkaisi vain toisen joululevynsä ja jäi tämän jälkeen keikka- ja levytystauolle. 2010 hän osallistui “Tanssii tähtien kanssa” sarjan kuvauksiin, joissa hänen tanssipartnerinaan oli Ansku Bergström. Tuisku ja Bergström voittivat kisan saaden 78% finaalissa annetuista äänistä.

Paluun valokeilaan Tuisku teki vuonna 2013 julkaistuaan helmikuussa uuden singlen ja toukokuussa uuden albumin “Toisenlainen tie”. Tuisku juhli 10-vuotiasta uraansa juhlakiertueella syksyllä 2013. Helmikuussa 2015 julkaistiin “Peto on irti” -single, jonka Tuisku esitti ensimmäistä kertaa Uuden Musiikin Kilpailussa. Huomattavaksi esityksen tekee se, että tuona päivänä Tuisku nousi koko maailman kuudenneksi trendaavimmaksi artistiksi Twitterissä, joka on huikea suoritus suomalaiselta suomeksi laulavalta artistilta. Uusi albumi “En kommentoi” julkaistiin samana vuonna ja vuoden loppuun mennessä se olikin myynyt jo platinaa ja seuraavana vuonna sen myynti ylsi jo tuplaplatinaan. Tuiskun Peto on irti -kiertue alkoi kesäkuussa 2015 ja jatkui vuoden 2016 loppuun saakka, väliin mahtui muun muassa tuplailta Helsingin Hartwall Areenalla.

“En kommentoi” voitti vuonna 2016 Emma-gaalassa vuoden 2015 vuoden albumin ja vuoden pop-albumin Emmat, tämän lisäksi Tuisku pokkasi vielä itselleen vuoden miessolisti Emman. 2017 Emma-gaalassa Tuisku oli taas ehdolla, tällä kertaa vuoden live palkinnon saajaksi ja onnistuikin voittamaan sen.

2015 hän osallistui myös suositun “Vain elämää” televiosarjan neljännelle tuotantokaudelle, josta monet artistit ovat saaneet uutta nostetta uralleen. Tämän lisäksi Tuisku julkaisi oman vaatemerkkinsä “Antti Tuisku by Seppälä”, mallisto on suunniteltu yhdessä stylisti Vesa Silverin ja suunnittelija Petri Pelkosen kanssa ja sitä myydään Seppälässä. Musiikki ja vaatesuunnittelu-uran lisäksi Tuisku on myös ääninäytellyt elokuvissa ja esiintynyt musikaaleissa.

Tänä vuonna Tuisku on julkaissut jo kaksi singleä, joista “Rahan takii” on soinut erittäin paljon erilaisissa medioissa.